Зі Слов’янська виїхали 80% жителів - поки евакуація йде без розписок

Зі Слов’янська виїхали 80% жителів - поки евакуація йде без розписок

Укрінформ
У Слов’янську на Донеччині поки залишається близько 20 тисяч мешканців зі 100 тисяч, що проживали у місті до 24 лютого. Люди продовжують евакуюватися.

Як передає Укрінформ, про це у телеефірі заявив керівник Слов’янської міської військової адміністрації Вадим Лях, про що повідомляє у Телеграмі Слов’янська МВА.

«Більшість вже виїхала. Бо в місті, де проживало 100 тисяч населення, зараз залишається близько 20 тисяч. Але все ж таки, продовжують виїжджати кожного дня в різних напрямках. Це і Кіровоградська область, і Житомирська область, Львівська область, є вибір, можна виїхати і у Францію», - сказав очільник міста.

Він зазначив, що охочі з міста виїхати є, але наразі небагато, бо все ж таки активність людей, на жаль, збільшується, коли збільшується кількість обстрілів.

Читайте також: З Донеччини за два дні евакуювали 821 особу — Верещук

«Зараз в місті спокійно, тому потік евакуаційний трошки знизився. Але ж виїжджають. І виїжджають різного віку люди – і пенсіонери, і батьки з дітьми. Тому чекаємо, що все ж таки збільшиться кількість бажаючих, тому що не за горами опалювальний сезон. А він, знаємо, буде дуже важким, його практично вже не буде», - додав Лях.

Він повідомив, що поки ніяких розписок з тих, хто залишається у місті не беруть, бо ще є трошки часу, і влада міста має надію, що люди все-таки вирішать виїхати.

«Стосовно підписів, то поки що не збираємо. Тому що все ж таки до опалювального сезону ще більш як місяць, і ця міра буде вже трохи далі. Поки що люди самостійно виїжджають», - пояснив керівник міської військової адміністрації.

Читайте також: Кабмін оприлюднив розпорядження про обов'язкову евакуацію з Донеччини

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. У регіоні вже давно немає газопостачання, а в багатьох населених пунктах - і водопостачання. Ворог робить спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не має успіху і повертається на свої попередні позиції.

На Донеччині до осінньо-зимового періоду має залишитися не більше 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі повинні евакуюватися. До 24 лютого на Донеччині постійно проживали 1 млн 670 тис. осіб.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що розпочалася обов’язкова евакуація з Донеччини.

Фото: Донецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-