Львівські хірурги видалили небезпечну пухлину в хлопчика з Сєвєродонецька

Львівські хірурги видалили небезпечну пухлину в хлопчика з Сєвєродонецька

Фото, відео
Укрінформ
Львівські нейрохірурги врятували 11-річного Лева із Сєверодонецька. Через небезпечну пухлину у хлопчика відмовили ноги.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

«Родина з Сєвєродонецька. Вони тікали від війни, коли їх наздогнала хвороба сина. У 11-річного Льови раптово відмовили ноги. Як з'ясувалося, причиною стала пухлина. Коли хлопчика привезли швидкою у нашу Лікарню Св. Миколая, оперувати потрібно було максимально швидко. Навіть кілька зайвих годин могли завдати ще більших наслідків для здоров’я», - повідомили у медзакладі.

Львівські хірурги видалили небезпечну пухлину в хлопчика з Сєвєродонецька

 

Команда нейрохірургів на чолі із завідувачем відділення дитячої нейрохірургії Михайлом Ловгою виконали одне із найскладніших втручань - обережно видалили пухлину, яка проростала у спинний мозок та на той момент уже практично повністю знерухомила хлопчика. Операція тривала 9 годин. Використовувались усі необхідні сучасні технології для безпечного проведення такої операції, у тому числі інтраопераційний нейрофізіологічний моніторинг. Пухлину грудного відділу спинного мозку повністю ліквідували, не зачепивши важливих структур спинного мозку.

Читайте також: Львівські лікарі врятували ногу підлітку-волонтеру з Сєвєродонецька

Лікарі розповідають, що 11-річний Лев у Сєвєродонецьку був капітаном футбольної команди. З міста вони з мамою Тетяною евакуювалися після того, як їхній квартал накрило «Градом». Один зі снарядів поцілив у школу, в укритті якої перебувала жінка з сином та рідними. Вони вибиралися буквально з палаючої будівлі. Того ж дня згоріла і їхня квартира.

Сім’я евакуювалася до родичів на Хмельниччину, де одного ранку, прокинувшись, хлопчик не зміг стати на ноги.

«Нині, за два місяці після операції, стан хлопчика значно покращився. Попри те, що Льова потрапив до нас із цілком знерухомленими ногами, він уже може згинати та розгинати нижні кінцівки. Це результат роботи нейрохірургів та команди реабілітологів на чолі зі старшим фізіотерапевтом Сергієм Худою», - додали у лікарні.

Читайте також: Львівські лікарі врятували хлопця, який підняв замінований предмет у Святогірську

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відкриють Національний реабілітаційний центр, аналогів якому нема у Європі. За рік тут робитимуть 10 тисяч операцій та зможуть допомогти понад 50 тисячам українців, які постраждали від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-