СБУ затримала заступника ректора донецького вишу - вимагав в іноземців гроші за вступ

СБУ затримала заступника ректора донецького вишу - вимагав в іноземців гроші за вступ

Фото
Укрінформ
СБУ затримала на хабарі від іноземних студентів одного із заступників ректора Донецького національного медичного університету.

Про це у Фейсбуці повідомляє УСБУ в Кіровоградській області, передає Укрінформ.

«Затримала одного із заступників ректора Донецького національного медичного університету, який, використовуючи своє службове становище, вимагав неправомірну вигоду у розмірі 100 000 гривень за зарахування іноземних студентів до вказаного закладу вищої освіти. СБУ задокументувала факт одержання зловмисником першої частини неправомірної вигоди. Під час одержання другого «траншу» в розмірі 37 000 грн його затримали», - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, керівництво навчального закладу на системній основі налагодило злочинну схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від іноземних студентів.

«Так, було встановлено розцінки у 200 доларів за переведення до навчального закладу та 800 доларів - за складання академічної різниці. Окрім цього, студенти також повинні були офіційно сплачувати кошти за освітні послуги на рахунок державного університету», - зазначають в СБУ.

Водночас, додали у спецслужбі, офіційні платежі також привласнювалися керівництвом університету та не зараховувалися до державного бюджету, що призвело до багатомільйонних боргів університету перед державою.

Читайте також: На Кіровоградщині затримали за хабарництво викладачів Льотної академії НАУ

Наразі правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України, затриманому повідомили про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-