На Сумщині люди підірвалися на мінах - один загиблий, четверо поранених

На Сумщині люди підірвалися на мінах - один загиблий, четверо поранених

Фото
Укрінформ
У Великописарівській громаді Охтирського району Сумщини 29 липня на мінах підірвалися комбайн і машини з мирними мешканцями: одна людина загинула, четверо отримали поранення.

Про це повідомляє у Телеграмі начальник Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"Охтирський район, Великописарівська громада. Учора за день тут двічі підірвалися на мінах мирні мешканці... Один чоловік загинув, ще четверо - поранені", - йдеться у повідомленні.

Живицький уточнив, що в першому випадку здетонували 11 мін, коли на них наїхала вантажівка. Водій загинув на місці. Травмовані двоє людей: пасажирка і водій легкової автівки, що їхала зустрічною смугою дороги під час вибуху.

У другому випадку - комбайн виїхав на поле збирати врожай. Двоє аграріїв травмовані. Техніка розбита.

Читайте також: Загарбники знову обстріляли Сумщину та Чернігівщину з мінометів

Очільник ОВА нагадав мешканцям, що по території, позначеній табличками "міни", заборонено проїзд та прохід. Також небезпечними можуть бути узбіччя доріг, особливо на тих територіях і шляхах, якими пересувалися росіяни.

Щодо аграріїв він зазначив, що з першого дня після деокупації Сумщини діє регламент, який передбачає звернення до вибухотехніків перед виїздом на поле. Що пішло не так у цьому конкретному випадку, з'ясовується.

Читайте також: В Україні наразі розміновано близько 67 тисяч гектарів – Єнін

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення рф рятувальники загалом знешкодили 171 599 вибухонебезпечних предметів.

Фото: Дмитро Живицький, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-