Волонтери фонду RescueNOW евакуювали майже 15 тисяч жителів східних областей

Волонтери фонду RescueNOW евакуювали майже 15 тисяч жителів східних областей

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення в Україні діє волонтерський фонд RescueNOW. Його зусилля зосереджені на допомозі східним областям. За цей час його волонтери евакуювали майже 15 тис. мешканців Донеччини, Харківщини та Луганщини.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповіли засновник фонду, актор та режисер Ігор Ключник та співзасновник Віталій Бандура.

"Наш підприємницький підхід допоміг об'єднати 200 неймовірних людей і справжніх відчайдухів. Ми створили не традиційний благодійний фонд, а проєкт з ефективними процесами. Ми вирішували будь-які питання завдяки своїм методам - диджиталізація, креативні інструменти, швидкість та гнучкість рішень", - розповів Ключник.

"Ці люди створили всередині фонду, так би мовити "ІТ-компанію". Ми евакуювали 14 287 мешканців Донецької та Луганської областей, з них 627 - люди з інклюзією. Також передали 62 258 продуктових та гігієнічних наборів для тих людей, які з якихось причин не залишили свої домівки. Ми активно співпрацюємо з міжнародними фондами та організаціями", - повідомив Бандура.

Також волонтери фонду допомогли знайти прихисток 563 особам. RescueNOW зосереджені на підготовці до зими та максимально можливій допомозі громадам Луганської, Донецької та Харківської областей.

"Східний регіон, в якому ми працюємо, дуже складний. І хоч зараз ще літо, на нас чекає холодна зима, і ми вже починаємо готуватися до неї. Ми вже шукаємо генератори, ковдри, теплий одяг, і це лише початок списку", - каже Ключник.

У найближчих планах фонду - створення волонтерського інкубатора. Тут бажаючі дізнаються про волонтерський рух та отримають необхідні навички.

Читайте також: Із захопленої території Харківщини евакуювали ще майже 950 людей

"Ми зараз в процесі створення освітнього проєкту. Це волонтерський інкубатор для наших волонтерів та новачків. Тут вони зможуть отримати, наприклад, менеджерські навички, досвід роботи в проєктних групах та реалізувати свої ідеї для допомоги людям", - сказав Ключник.

У майбутньому фонд RescueNOW планує розширятися до міжнародного та відкрити відділення у США. Бо впевнені, що це допопоже залучити ще більше коштів для допомоги Україні. За час існування фонд отримав близько 25 млн гривень пожертвувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-