Масовані обстріли восьми регіонів та бої на Херсонщині – зведення ВЦА

Масовані обстріли восьми регіонів та бої на Херсонщині – зведення ВЦА

Укрінформ
російські війська упродовж минулої доби, 25 липня, здійснили масовані обстріли восьми регіонів України, у Херсонській області тривають бойові дії на території Бериславського та Каховського районів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 26 липня.

Вранці ворог масований ракетний удар по Одеській області, в тому числі із застосуванням авіації, з напрямку Чорного моря. Випущено кілька ракет повітряного базування. Є влучання у приватні будівлі прибережних сіл з наступним загоранням. На місцях працюють рятувальники. Попередньо постраждалих нема.

У Чернігівській області вночі ворог двічі обстріляв із мінометів територій поблизу сіл Новгород-Сіверського району. Без втрат та руйнувань. За добу — 9 обстрілів прикордоння.

У Сумській області вночі ворог обстріляв з мінометів Середино-Будську громаду, 5 влучань. Жертв та руйнувань немає.

У Дніпропетровській області ворог знову обстріляв Криворізький та Нікопольський райони. Село Кошове Широківської громади залишилося без світла. Люди не постраждали. У Червоногригорівській та Марганецькій громадах — без жертв та руйнувань.

Зранку росіяни завдали ударів по цивільній інфраструктурі Харкова. Деталі щодо наслідків уточнюються.

Загарбники знову завдали удари по Чугуєву Харківської області, є влучання по критичній інфраструктурі. Рятувальники продовжують розбирати наслідки вчорашніх руйнувань будинку культури, де в підвалі ще залишилися люди.

По області протягом доби загарбники завдали удари по Циркунівській громаді, у Балаклійській громаді внаслідок удару пошкоджений трубопровід газорозподільного пункту.

У Луганській області війська рф обстріляли із реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії десятки населених пунктів. Ворог також задіяв авіацію.

На нещодавно захоплених територіях російська адміністрація активно готується до "референдуму". В Луганську відкрита "приймальня Громадського штабу референдуму".

Читайте також: Загарбники спалюють населені пункти, аби закріпитися на Луганщині - Гайдай

Донецьку область російські війська обстрілювали з артилерії, мінометів, РСЗВ "Град", завдали авіа- та ракетних ударів по містам Бахмут, Соледар, Красногорівка, Мар’їнка, Авдіївка, Торецьк. Також постраждали села Тоненьке, Нетайлове, Георгіївка, селище Велика Новосілка.

Вночі і вранці росіяни завдали ракетного удару по Торецьку, тричі обстріляли касетними боєприпасами населені пункти Черкаської громади, пошкоджено 3 приватні будинки. З мінометів обстріляли стару частину Авдіївки.

За добу по області — 3 загиблих, 8 поранених.

Зранку по Миколаєву був завданий масований ракетний удар. За попередньою інформацією внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків уражено об’єкт критичної інфраструктури та автотранспортне підприємство. Попередньо без жертв. Детальна інформація уточнюється.

Також на околицях міста є влучання ракет повітряного базування. Окрім цього, була спроба уразити портову інфраструктуру міста. Зранку був обстріляний об'єкт інфраструктури в Ольшанській громаді. Постраждалих немає.

Вчора ввечері ворог обстріляв села Новомиколаївка Первомайської громади. Постраждалих немає. росіяни також обстріляли село Широке Широківської громади, влучили поза межами сіл. Вчора ввечері та сьогодні зранку ворог обстріляв села Червона Долина Широківської громади. Влучання поза межами села. Постраждалих немає.

Під постійними обстрілами залишаються села, що знаходяться на лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Вчора ввечері під обстріли потрапило село Маліївка, зруйнований житловий будинок. Інформація щодо постраждалих відсутня. Інформація щодо руйнувань житлових будинків уточнюється.

У Херсонській області бойові дії тривають на території Бериславського та Каховського районів, важка ситуація у звільнених селах, деякі знищені. Критична ситуація у селах Калинівської та Великоолександрівської громад: у степових селах та тих, через які проходить річка Інгулець, — десятки знищених будинків, жодної вцілілої інфраструктури.

Читайте також: У Херсонській ОВА прокоментували удари ЗСУ по мостах: Ремонт загарбникам не допоможе

Одним із головних питань області є початок нового навчального року. На всю область загарбники анонсують відкриття трохи більш як 20 навчальних закладів.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Кіровоградській, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Вінницькій, Полтавській, Житомирській та Київській областях.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 26 липня війська російської федерації завдали масованого ракетного удару по півдню України, в тому числі із застосуванням авіації, з напрямку Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-