росіяни «звільнили» працівників Запорізької АЕС від їжі – Енергоатом

росіяни «звільнили» працівників Запорізької АЕС від їжі – Енергоатом

Укрінформ
російські загарбники 18 липня захопили їдальню на Запорізькій атомній електростанції та погрожували її працівникам зброєю.

Як передає Укрінформ, про це Національна атомна електрогенеруюча компанія "Енергоатом" повідомила у Телеграмі.

“Вчора, 18 липня 2022 року, рашисти увірвалися до приміщення їдальні №18 Запорізької атомної електростанції, де якраз харчувалися українські атомники. Попри те, що навіть у таких умовах персонал ЗАЕС продовжує забезпечувати ядерну безпеку не лише України, а й усього світу, загарбники поводилися агресивно, погрожували працівникам станції зброєю та вигнали всіх із приміщення їдальні”, - ідеться в повідомленні.

росіяни винесли з їдальні касові апарати, зазначили в Енергоатомі.

Читайте також: На ЗАЕС росіяни відібрали перепустки у персоналу та увійшли до радіаційної зони енергоблоку

«Раніше загарбників до приміщення їдальні не допускали, але голодним рашистам, вочевидь, дуже захотілося «звільнити» працівників АЕС ще й від їжі. Й наразі їм це вдалося», - ідеться в повідомленні.

Атомники продовжують виконувати свої обов’язки, та навіть без їжі захищають найбільшу в Європі АЕС і радіаційну безпеку не лише континенту, але й усього світу, підкреслили у компанії.

Як повідомляв Укрінформ, Запорізька атомна електростанція з 4 березня перебуває під контролем російських військових. На території станції перебувають близько 500 росіян і велика кількість військової техніки. Саме з території станції ведеться обстріл Нікополя.

29 червня загарбники жорстоко побили водолаза гідроцеху ЗАЕС Андрія Гончарука. 3 липня чоловік помер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-