Зв’язок з окупованою Луганщиною допомогли встановити самі загарбники – Гайдай

Зв’язок з окупованою Луганщиною допомогли встановити самі загарбники – Гайдай

Укрінформ
Окупанти скасували телефонний зв’язок з територією, що контролюється Україно, але натомість зробили можливим спілкування з допомогою інтернету.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«…Інтернет-зв’язок є, і тут треба віддати належне отій пропагандистській російській махині. Вона чудово працює не тільки як контент, але й як потужний технічний засіб передавання сигналів. Перше, що вони зробили, – вони завезли й встановили мобільні такі вишки. Встановили по всіх територіях області, які окупували для того, аби перекрити зв’язок наших мобільних операторів і впровадити зв’язок від своїх операторів», - зазначив Гайдай.

При цьому, за його словами, вони таким чином надали можливість зв’язуватись з мешканцями окупованих територій в інтернет-мережах.

Читайте також: росіяни на Луганщині мобілізують навіть ув’язнених за кримінальними статтями

Тобто сьогодні відсутня можливість телефонувати на номери операторів, які працюють в Україні, зате в інтернет-мережах, на кшталт телеграм-каналів, можна на доволі якісному рівні отримувати як голосові, так і текстові повідомлення між абонентами по обидва боки лінії зіткнення, додав Гайдай.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-