Військовому рф повідомили про підозру у мародерстві під час окупації Тростянця

Військовому рф повідомили про підозру у мародерстві під час окупації Тростянця

Укрінформ
Військовослужбовцю рф заочно повідомлено про підозру у мародерстві. Під час окупації Тростянця він відбирав у мирних жителів цінні речі.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції, передає Укрінформ.

Зокрема, встановлено особу мародера - це командир відділення військової частини 19612 (4-та гвардійська танкова Кантемирівська ордена Леніна Червонопрапорна дивізія імені юрія андропова (м.наро-фомінськ, московська область).

"За даними слідства, військовослужбовець збройних сил російської федерації, перебуваючи на блокпосту, облаштованому під час окупації міста Тростянець Охтирського району, перевіряв транспортні засоби та осіб, які пересувались містом. Під час зупинки авто загарбник змушував водія та пасажирів виходити із салону та, погрожуючи зброєю, відбирав у них цінні речі. Встановлено, що вказаний військовий відібрав у трьох осіб дороговартісні гаджети та готівку", - повідомляють у поліції.

Читайте також: росгвардійця, який чинив звірства у Бучі, оголосили у міжнародний розшук

Наразі зловмиснику вже повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни». Досудове розслідування здійснюється слідчими Охтирського районного відділу поліції за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Сумській області.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабної війни росії проти України, станом на 18 липня, зафіксовано 23 711 злочинів агресії та воєнних злочинів і 11 429 злочинів проти національної безпеки.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-