У Маріуполі загарбники шукають на роботу лікарів – «заманюють» додатковим гумпакетом

У Маріуполі загарбники шукають на роботу лікарів – «заманюють» додатковим гумпакетом

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники шукають для працевлаштування лікарів, обіцяють додатковий гуманітарний пакет.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Прямо зараз окупанти шукають для працевлаштування 62 лікарі. Першочергове – терапевтів…Середня заробітна плата лікаря близько 7,5 тис. грн на місяць. Проте обіцяють додатковий гумпакет та неповну зайнятість», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що 62 вакансії по всіх лікарнях міста - це не найкраще підтвердження того, що медична система Маріуполя «знаходиться в паралічі».

За словами радника міста, ще у медзаклади потребуються майже стільки ж санітарок і медичних сестер.

«Маріупольці, такої кількості медиків немає в місті, і взятись їм нема звідки. Ще раз, поки є можливість - евакуюйтесь. Окупаційна влада доб’є вас відсутністю медицини», - наголосив Андрющенко, звертаючись до тих людей, які залишаються в захопленому місті.

Читайте також: У Маріуполі наразі неможливо відновити медичну систему – Андрющенко

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: У Маріуполі людям платять за роботу на спеці тарілкою каші та пляшкою води

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-