У Краматорську затримали чоловіка: «зливав» ворогові дані про військових

У Краматорську затримали чоловіка: «зливав» ворогові дані про військових

Фото
Укрінформ
Мешканця Краматорська підозрюють у передачі росіянам даних про місця дислокації та переміщення військовослужбовців Збройних сил України в окремих районах Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За даними слідства, з травня по липень фігурант за допомогою месенджера розміщував текстові повідомлення з інформацією про переміщення та розташування українських військовослужбовців в окремих районах Донеччини.

Встановлено, що поширювані ним дані дозволяли ідентифікувати українських захисників на місцевості та були використані росією під час вторгнення в Україну.

Зловмисник затриманий. Йому оголошена підозра в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до восьми років.

Читайте також: СБУ затримала зрадника, який коригував ворожий вогонь на Запоріжжі та Дніпропетровщині

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області затримали жінку, яка здавала росіянам адреси помешкань учасників АТО та бійців територіальної оборони у Ворзелі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-