На Рівненщині готові надати житло ще понад 2 300 переселенцям

На Рівненщині готові надати житло ще понад 2 300 переселенцям

Укрінформ
Понад 2 300 внутрішньо переміщених осіб готові прийняти на Рівненщині.

Про це у Teлеграмі написав голова ОВА Віталій Коваль.

«2 331 вільне місце. Стільки жителів області нині пропонують своє житло для переселенців у рамках урядового соціального проєкту «Прихисток». Ще понад 9 тис. жителів - вже прихистили ВПО. Житло безкоштовно надають як у маленьких селах, так і у містах. Нині наша область входить у п’ятірку регіонів за кількістю вільних місць по Україні», - написав Коваль.

За його словами, зараз на Рівненщині проживає майже 50 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: На Полтавщині для дітей-переселенців у 40 громадах проводять заняття з арт-терапії

Як повідомляв Укрінформ, усі, хто прихистив переселенців на час війни, мають можливість отримати компенсацію витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Сума відшкодування становить 14,77 грн за одну людину на добу (в місяць це орієнтовно 450 гривень за людину). Точна сума буде залежати від кількості прийнятих переселенців та кількості днів, які вони провели у власника житла.

Раніше повідомлялось, що Міністерство розвитку громад та територій домовилося з міжнародними організаціями про фінансову допомогу для компенсації витрат громадянам, які безоплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Мінрегіон знайшов кошти для тих, хто прихистив переселенців

Заплановано, що кожна організація мобілізує по 200 млн грн прямої грошової компенсації для надання допомоги. У такі складні часи це суттєва підтримка для українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-