СБУ оголосила підозру колаборантці, яка погодилася стати «заступницею мера Бердянська»

СБУ оголосила підозру колаборантці, яка погодилася стати «заступницею мера Бердянська»

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру жительці Бердянська, яка добровільно погодилась співпрацювати з російськими загарбниками та стала «заступником» самопроголошеного окупаційного «мера».

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація у Телеграмі, передає Укрінформ.

«СБ України встановила, що місцева мешканка добровільно перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами. Колишню бухгалтерку бази відпочинку призначили заступником мера Бердянськ з економіки», - йдеться в дописі.

Встановлено, що приступивши до виконання своїх обов’язків вона одразу звільнила професійних співробітників фінансового управління мерії та набрала свою «окупаційну команду».

За розпорядженням окупаційної влади «оновленому відомству» надано повноваження щодо контролю за фінансовою діяльністю мерії Бердянська, формування та розподіл місцевого бюджету на потреби незаконно створених органів на території міста.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборантки за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

За вказаний злочин їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Викриття зрадниці здійснювались за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Читайте також: Пропаганда видала «виставу» про розкриття замаху на херсонського колаборанта – ЗМІ

Як повідомлялося, російські війська захопили Бердянськ увечері 27 лютого.

Правоохоронці повідомили про підозру жителю Бердянська, який погодився з пропозицією російських загарбників та добровільно взяв на себе виконання обов’язків «мера».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-