У Запоріжжі оновили найбільший на південному сході України хаб для переселенців

У Запоріжжі оновили найбільший на південному сході України хаб для переселенців

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі оновлено найбільший на південному сході України хаб для переселенців. Наразі запущено новий формат роботи хабу.

Сьогодні керівник Запорізької ОВА Олександр Старух, представники ДСНС та міської влади ознайомились з роботою оновленого хабу, передає кореспондент Укрінформу.

"З початку ми приймали людей в самому приміщенні "Епіцентру". Потім зробили окремий шатер, а зараз, коли стало дуже спекотно, ми подбали про те, щоб тут були відповідні умови. Більше того, ми зробили новий формат роботи. Ми запросили до цього хабу представників Херсонскої області, Луганської, Маріуполя, представників різних відомств. Ми створили їм умови. Тут також працюють представники Мелітопольського, Василівського, Бердянського, Пологівського районів", - сказав Старух.

У Запоріжжі оновлено найбільший хаб для переселенців / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Хаб на «Епіцентрі» працює щодня, цілодобово, без вихідних з 9 березня. За цей час тут прийняли понад 170 000 переселенців, третина з них - діти. Наразі запущено новий формат роботи хабу.

"Ми надали намети, які ми отримали в якості гуманітарної допомоги від іноземних партнерів, вони обладнані кондиціонерами. Ми прийняли рішення надати їх для облаштування хабу для переселенців. Зараз вирішується питання встановлення душових кабін, аби в таку спеку люди могли отримати гігієнічні процедури", - розповідає пресофіцер ГУ ДСНС у Запорізькій області Юлія Баришева.

Цей хаб єдиний на південному сході України. І головне, він відповідає всім необхідним стандартам надання допомоги. За словами начальника управління по роботі з молоддю та сім'єю Запорізької міської ради Олексія Савицького, зараз значно розширена площа хабу. Збільшена кількість пунктів отримання допомоги. Тут працюють юристи, психологи, соціальні працівники. Тут є кімната матері та дитини. Працює педіатрична служба. Є окремо великий медичний пункт.

"Раніше реєстрували машину 5-7 хвилин, а зараз - 2-3 хвилини. Ми додали тут комфорту", - кажуть працівники хабу.

Завдання хабу - вирішувати максимальну кількість проблем.

Читайте також: У громаді Запорізької області будуватимуть модульні будинки для переселенців

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі для допомоги постраждалим від війни громадянам відкрився перший в Україні центр допомоги врятованим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-