У Маріуполі загарбники пропонують компенсацію за зруйноване житло лише для пропаганди — мер

У Маріуполі загарбники пропонують компенсацію за зруйноване житло лише для пропаганди — мер

Укрінформ
У тимчасово окупованому Маріуполі окупанти обіцяють фінансову допомогу за зруйноване житло, якщо мешканці підпишуть документ, що це зробили ЗСУ. Але це лише пропаганда.

Про це 22 червня повідомив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Вони пропонують папірці, де чітко зазначають, що все це зруйнували Збройні сили України. Нагадую, в Маріуполі знищено 1356 будинків, і це тільки багатоповерхівки. Тобто, окупанти стверджують, що в кожній будівлі був командний пункт, який очолювали виключно азовці, тому вони їх руйнували. росіяни тиснуть пропагандою», - сказав Бойченко.

Він додав, що були випадки, коли місцеві погоджувалися підписати, але нічого далі не відбувалося, оскільки загарбники ще просять принести посвідчення про право власності та довідку керівника ОСББ.

Читайте також: Життя людей в Маріуполі звелося до того, аби добути їжу та воду – мер

«А де ж його взяти, якщо дім згорів? Вони створюють такі умови, щоб унеможливити цей процес. Тобто запропонували, але ти не можеш отримати. Вони налякані, що буде розпочинатися деокупація і тому пришвидшили цей рух прибирання руйнувань та вбивств – те що вони скоїли з Маріуполем. А це має одне пояснення – воєнний злочин», - наголосив мер.

Бойченко розповів, що в Маріуполі зараз знищено 90% критичної інфраструктури, спалено 50% житлового сектору, немає газу, електрики, а основне - питної води та їжі.

«Вони (окупанти - ред.) зараз залучають місцеве населення до цих знущань: розбирати завали, прибирати вулиці. Обіцяють зарплатню, але ми бачимо, що цього не відбувається. Дають лише воду і трохи їжі. Це гетто, яке створила російська федерація і вони мають за це нести відповідальність», - додав міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: У Маріуполі загарбники прослуховують дзвінки з російських сім-карток

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-