Онлайн-мітинг на підтримку Херсона зібрав 36 тисяч людей

Онлайн-мітинг на підтримку Херсона зібрав 36 тисяч людей

Укрінформ
На підтримку тимчасово захопленого Херсона відбувся 36-тисячний онлайн-мітинг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у своєму телеграм-каналі ініціатива «Жовта Стрічка».

«Всього за тиждень на віртуальній версії херсонського проспекта Ушакова в Instagram зібралося понад 36 000 людей. Усі вони залишили на сторінці івенту більш як 36 000 коментарів з текстом «Херсон — це Україна!». Також кампанія на підтримку Херсона зібрала 75 000 вподобань та 19 600 репостів. А це значить, що кампанію на підтримку Херсона побачили мільйони українців, в тому ж числі й самі херсонці», - йдеться у повідомленні.

Мітинг зорганізувала ініціатива «Жовта Стрічка», щоб підтримати українців у тимчасовій окупації та дати їм можливість безпечно вийти з протестом навіть в умовах війни. Для цього місце зустрічі перенесли з реальної вулиці на цифрову вулицю: метр за метром відмалювали центральний проспект Херсона — з усіма будинками, парками та перехрестями.

Читайте також: У житло херсонців хочуть заселяти співробітників російської ФСБ – депутат Хлань

Як повідомляв Укрінформ, щоб потрапити на онлайн-мітинг, достатньо було написати «Херсон — це Україна!» у коментарі до будь-якого фрагмента проспекту на сторінці kherson.is.ua.

На Херсонщині мирний спротив триває від початку російського вторгнення, він не припинився, але трансформувався, оскільки окупаційний режим стає все більше жорстокішим.

На Херсонщині жителі регулярно проводили мирні акції протесту проти агресора. Російські військові застосовували силу та зброю проти людей. Наразі вони блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. Президент Володимир Зеленський удостоїв Херсон спеціального звання «Місто-герой».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-