У Новограді-Волинському перейменували 66 вулиць

У Новограді-Волинському перейменували 66 вулиць

Список
Укрінформ
У місті Новограді-Волинському на Житомирщині перейменували 66 вулиць.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новоград-Волинська міська рада у Фейсбуці.

«Рішенням міської ради від 16.06.2022 № 564 «Про перейменування вулиць, провулків, парків, скверів Новоград-Волинської міської територіальної громади» перейменовано 66 вулиць, 24 провулки, парк та сквер в місті, а також 21 вулицю та провулок в населених пунктах старостинських округів громади», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, серед перейменованих у місті - вулиці Героїв полку «Азов» та Нескорених міст. Окрім того, парк Перемоги перейменували на парк Захисників України, а сквер Слави - на сквер Пам’яті.

Міська рада також перейменувала вулиці та провулки у селах Борисівка, Великий Молодьків, Городище, Дідовичі, Маковиця, Майстрів, Майстрова Воля, Наталівка, Пилиповичі.

Як повідомляв Укрінформ, депутати міської ради проголосували за повернення Новограду-Волинському історичної назви Звягель.

Читайте також: Уряд виділив понад 243 мільйони громадам, які безоплатно розміщують переселенців

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні активізувалися антиколоніальні практики: по всій країні демонтують пам'ятники, присвячені радянським чи російським діячам та пов'язаним з російською федерацією історичним подіям, а також перейменовують вулиці й інші топографічні об'єкти.

Фото: Новоград-Волинська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-