На Сумщині затримали російського шпигуна, який розвідував позиції ЗСУ

На Сумщині затримали російського шпигуна, який розвідував позиції ЗСУ

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України затримала російського агента, який розвідував позиції Збройних сил України у Сумській області, поблизу кордону з росією.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Контррозвідка СБУ викрила агента спецслужб рф на проведенні розвідувально-підривної діяльності. В ході спецоперації затримано жителя Сум, який передавав ворогу інформацію про дислокацію, озброєння та переміщення підрозділів ЗСУ у прикордонних районах.

Встановлено, що зрадник був завербований представником російських спецслужб під час повномасштабної агресії росії. За завданням загарбників агент здійснював фото- і відеофіксацію розташування оборонних об’єктів та руху української військової техніки.

Одержані матеріали мз прив’язкою до місцевості зловмисник переправляв куратору через закриті канали електронного зв’язку.

Під час обшуків правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і мобільні пристрої з доказами злочинної діяльності.

Читайте також: В Україні за шпигунство судитимуть громадянина рф

Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, Національна поліція затримала більш як 800 осіб, які підозрюються у диверсійно-розвідувальній діяльності і яких потім передали за підслідністю до СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-