У Запоріжжі волонтери перетворили спортивний баггі на бойовий автомобіль для ЗСУ

У Запоріжжі волонтери перетворили спортивний баггі на бойовий автомобіль для ЗСУ

Фото, відео
Укрінформ
У Запоріжжі волонтери зі спортивної автівки зробили спеціальну тактичну машину, на яку можна поставити зброю і виконувати бойові завдання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прибрали сидіння спортивні, поставили звичайні - більш зручні для військових - і полегшили каркас. Все зайве відрізали, зробили для бензобака інше кріплення, радіатор… тут нічого складного немає, але довелось попрацювати. Це авто для того, аби швидко дістатися на місце, виконати завдання і швидко забратися", - розповідає волонтер Володимир.

Він каже, як тільки-но побачив цей автомобіль, то одразу зрозумів, що і як можна переробити, аби зробити класну автівку для наших військових. Над перетворення працювало дев'ять людей протягом двох тижнів.

У Запоріжжі волонтери із спортивної автівки зробили спеціальну тактичну машину / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

У вівторок автомобіль передали військовим. Хлопці у захваті, кажуть, уже знають, як будуть використовувати новий транспорт.

"Файна машина. Вперше в такій сиджу. Це буде тактична машина. Деталі розголошувати не можу, але з її допомогою можна виконувати напад, відхід…", - говорить військовий з позивним "Мамай".

Волонтери додають, що таких авто зробили два, але хочуть поставити виробництво на потік. Кажуть, що військові, які вже побачили авто, просять такі.

"Ми шукаємо такі авто і хочемо поставити їх на потік, аби кожні два тижні робити по одній автівці. Нам передають контакти спортсменів, які готові віддати авто, тож будемо з ними співпрацювати: хтось віддає безкоштовно, в когось будемо викуповувати. Машини потрібні для спецпідрозділів", - пояснює волонтер Рудольф.

За його словами, переробка автомобіля коштує не дорожче ніж купити джип.

Вже найближчим часом волонтери робитимуть справжні бойові баггі. Першу автівку планують назвати "Козак".

Читайте також: На «швидкі» для ЗСУ: близько 100 українських акторів збиратимуть гроші на аукціоні

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькому придбали та передали військовослужбовцям ретранслятор та радіостанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-