У Маріуполі загарбники припинили ексгумації та перепоховання

У Маріуполі загарбники припинили ексгумації та перепоховання

Укрінформ
У захопленому Маріуполі російські загарбники фактично зупинили будь-які ексгумації та перепоховання тіл померлих.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Перепоховання. Фактично окупанти зупинили будь-які ексгумації та перепоховання. Формально переклавши цю проблему на маріупольців. Якщо діяти за правилами окупаційної влади, ти маєш дочекатися «прокурора» та «слідчого», які проведуть огляд тіла при ексгумації. Потім проїхати на упізнання трупа в Донецьк на судмедекспертизу, лише потім - поховання у відведеному місці», - написав Андрющенко.

Читайте також: Список убитих росіянами дітей збільшився на 24 малюків, які загинули в Маріуполі – Зеленський

Він уточнив, що все це - ексгумацію, доставляння тіла загиблого в Донецьк, поховання мешканці мають сплатити власним коштом. Єдине, що безкоштовне, - приїзд «прокурора та слідчого».

Радник мера підкреслив, що саме тому імпровізовані кладовища в місті зростають. А ті, хто вирішив перепоховати, везуть тіло в Мангуш, де за хабар «добрі колаборанти» закривають очі на процедуру і дозволяють поховати в братській могилі.

Читайте також: Загарбники змушують маріупольців платити гроші за перепоховання - радник мера

«Знущання над маріупольцями не зупинилось після закінчення бомбардувань. Воно просто набрало інші форми. Маріуполь остаточно перетворено на гетто для українців», - наголосив Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі йому загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: Євгеній Малолєтка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-