У Маріуполі взимку не буде опалення, загарбники обіцяють намети для обігріву

У Маріуполі взимку не буде опалення, загарбники обіцяють намети для обігріву

Укрінформ
У Маріуполі взимку не буде опалення, а від своїх обіцянок надати компенсації за зруйноване їхніми обстрілами житло російські загарбники вже відмовляються.

Про це повідомляє у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Потроху окупанти починають казати правду, що компенсацій не буде (не сюрприз), заяви переробляють з «компенсації» на «допомогу по ремонту». Озвучені плани на опалення взимку. Його не буде, але будуть встановлені намети обігріву. Як у наметах збираюся обігріти понад 130 тис. людей – скоріш відповідь, аніж питання", - написав радник мера.

За його словами, загарбники планують роботу шкіл лише на теплий період, тому замість літніх канікул будуть довгі зимові. Як варіант обговорюється "удавати онлайн-освіти".

Читайте також: У Маріуполі загарбники відкрили «банк» у металевому вагончику

Усі частково зруйновані будинки загарбники збираються знести протягом двох тижнів, не переймаючись тим, де повинні жити виселені мешканці.

Також, за інформацією Андрющенка, окупаційна адміністрація продовжує практику влаштування сміттєзвалищ відходів на подвір’ях багатоповерхівок.

Читайте також: Гарячий душ у спеку: загарбники у Маріуполі поставили намети «для гігієнічних процедур»

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі загарбники прискорили знесення розбомблених будинків, жителям не дозволяють забрати свої речі з уцілілих квартир. При цьому тіла загиблих більше не вилучають з-під руїн, а згрібають будівельною технікою разом з уламками та вивозять на сміттєзвалища.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, залишається без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-