Загарбники силоміць вивезли жителів Попасної та пограбували їхні домівки

Загарбники силоміць вивезли жителів Попасної та пограбували їхні домівки

Укрінформ
Після захоплення Попасної на Луганщині росіяни під дулами автоматів вивезли містян до Первомайська, і поки людей не було, пограбували їхні домівки.

Про це у телемарафоні розповів голова Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов, передає Укрінформ.

“1,5 тис. людей з різних причин залишалися в Попасній. У когось були маломобільні родичі, хтось не знав куди їхати, але були й ті, хто хотіли просто зберегти своє майно. Коли 8 травня окупанти зайшли в Попасну, вони всіх під зброєю вивезли в раніше окупований Первомайськ, і там люди залишалися. Зараз уже їм дозволили пішки повертатися в Попасну, це приблизно 7 км. Люди прийшли в місто і побачили, що весь цей жах, який вони терпіли, коли більше двох місяців обстрілювали місто, це все було дарма. Тому що вдома нічого не залишилося, вкрали все: побутову техніку, меблі, речі”, - сказав Ханатов.

Він також розповів, що зараз на вулицях та в будівлях міста залишається багато тіл загиблих - і цивільних, і військових.

“Є інформація, що майже у кожному під’їзді є загиблі наші захисники. Навіть називають точну адресу, де вже певний час є три тіла наших захисників, і ніхто не прибирає, не ховає, не передає”, - повідомив керівник ВЦА.

Попаснянам, які повертаються, окупанти не дозволяють виїжджати на підконтрольні Україні території, лише в росію. Місто знищене ущент, неможливо тепер щось швидко відновити: ні водо-, ні газо-, ні електрозабезпечення. За словами Ханатова, комунікації Попасної живилися з Кремінної, Щастя, тому навіть якби можна було місто зараз деокупувати, відновити комунікації не вдасться.

Читайте також: На Луганщині ворог атакує на чотирьох напрямках – Наєв

У боях під містом Попасна Луганської області загинув російський генерал-майор Роман Кутузов.

Як повідомлялося, на Луганщині точаться запеклі бої, російська армія продовжує постійні обстріли населених пунктів, зруйновано багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджено всі лікарні.

Попасну війська рф захопили 8 травня, перед тим ущент зруйнувавши місто. До того часу з березня місцева влада постійно проводила організовану евакуацію попаснян на підконтрольну Україні територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-