На Херсонщині у зоні бойових дій опинився стаціонар для людей похилого віку

На Херсонщині у зоні бойових дій опинився стаціонар для людей похилого віку

Укрінформ
У селищі Викосопілля Бериславського району на Херсонщині в зоні бойових дій опинилося стаціонарне відділення для людей похилого віку, вони потребують термінової евакуації спеціалізованим транспортом.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Херсонської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

"В самому смт (Високопілля - ред.) розташоване стаціонарне відділення для людей похилого віку, в якому перебуває 15 осіб. Люди похилого віку та інваліди потребують термінової евакуації спеціалізованим транспортам через зелені коридори. Потрібна евакуація населення, котре залишилось, і не має змоги виїхати самостійно", - йдеться у повідомленні.

Щодо загальної ситуації у Високопільській селищній ТГ повідомляють, що по всій громаді відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання. Ведуться активні бойові дії. Всі адміністративні будівлі зруйновані. Місцеве населення самостійно виходить або, за наявності транспорту, виїжджає на підконтрольну Україні територію. На окупованій частині громади відсутній мобільний зв’язок. На деокупованій частині мобільний зв’язок слабкий. Велика потреба в медикаментах.

Читайте також: Загарбники відпустили мешканку села на Херсонщині після двох місяців полону

Як відомо, Херсонська область тимчасово захоплена загарбниками після масштабного вторгнення військ рф в Україну 24 лютого. На окупованих територіях російські військові здійснюють терор проти місцевого населення, яке не сприймає окупантів.

Загарбники також блокують шляхи евакуації, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-