У Львові врятували життя 10-річному киянину з мозковою комою

У Львові врятували життя 10-річному киянину з мозковою комою

Укрінформ
Лікарі Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру врятували життя 10-річному киянину. Хлопчик переніс крововилив у мозок і мозкову кому. За його життя медики боролися три місяці.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба медзакладу, передає Укрінформ.

У мозковій комі Лев пробув два тижні, потім ще два тижні провів у реанімаційному відділенні. А загалом медики боролися за його здоров’я майже три місяці.

«Лев зараз майже цілком відновився неврологічно - він розмовляє і жартує, як і до хвороби. Навчався із вчителями, які працюють у лікарні. Пам’ятає майже усе, крім періоду реанімації, але я навіть радію цьому», - каже мама Олена.

Жінка розповідає, що тривалі проблеми із здоров’ям почались після перенесеного ковіду. За кілька днів до початку війни Лев потрапив до київської лікарні «Охматдит». Коли почались обстріли столиці, родина вирішила евакуюватись у Львів.

Читайте також: В Охматдиті провели першу трансплантацію кісткового мозку дорослому пацієнту

Їхали власною автівкою, з бабусею та котом – у дорозі провели 27 годин. Важкий переїзд без кисневої підтримки та медичного супроводу, на думку львівських медиків, і став причиною крововиливу в мозок.

Зараз 10-річний Лев вирушив на реабілітацію у спеціалізовану клініку за кордоном.

Як повідомлялось, у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. Гербачевського провели вже чотири операції з трансплантації нирки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-