Посол Британії після відвідання Бучі: Мешканці пройшли крізь пекло

Посол Британії після відвідання Бучі: Мешканці пройшли крізь пекло

Укрінформ
Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс сьогодні відвідала Бучу на Київщині, де російські загарбники скоювали масові вбивства цивільних людей.

Про це дипломатка повідомила у Твіттері, передає Укрінформ.

«Сьогодні відвідала Бучу. Мешканці пройшли крізь пекло. Я побувала на братській могилі. Поспілкувалася з батьками та дітьми. Діти розповідали про сирени та стрілянину. Обговорили відновлення з міським головою. І правосуддя з прокурорами. Горда, що гуманітарна підтримка Великої Британії допомагає», - написала Сіммонс.

Як повідомлялося, на початку квітня Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

8 квітня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та високий представник ЄС Жозеп Боррель здійснили візит до України та відвідали місто Буча, де були виявлені численні ознаки важких злочинів російських військових проти людства, включаючи вбивства цивільного населення, тортури та зґвалтування. Після цього візиту президент Єврокомісії доручила єврокомісару з питань юстиції підтримувати та координувати розслідування цих злочинів на рівні усього Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-