У Маріуполі більше не шукають загиблих під завалами - загарбники вивозять тіла з будівельним сміттям

У Маріуполі більше не шукають загиблих під завалами - загарбники вивозять тіла з будівельним сміттям

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники більше не вилучають з-під завалів загиблих для поховання, а згрібають тіла технікою разом із будівельним сміттям і вивозять на сміттєзвалище.

Про це повідомив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Маріуполь. Окупанти остаточно перейшли на практику знесення будинків та відмови від пошуку тіл загиблих під завалами", - написав радник.

Читайте також: У Маріуполі найбільше тіл загиблих знаходять під руїнами «хрущовок»

На прикріпленому до допису відео видно будівельну техніку, яка навантажує самоскид рештками розбомбленого будинку. Андрющенко пояснює, що дія відбувається поблизу вулиць Московська та Володимирська у Лівобережному районі, який найбільше постраждав від обстрілів російських "Градів" наприкінці лютого - початку березня. Люди були позбавлені можливості виїхати в умовно безпечний на той час центр міста.

"Скільки маріупольців загинуло і досі під цими завалами - ми вже не дізнаємось ніколи. Разом зі сміттям вони будуть поховані на Лівобережному сміттєзбірному полігоні. Нема слів. Лише лють", - прокоментував Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі під завалами кожних двох із п'яти будинків знаходили по 50-100 тіл мирних мешканців, які загинули від російських обстрілів. Найбільше тіл знаходили під "хрущовками". Загиблих ховали у величезних братських могилах на околицях міста.

Із настанням спеки епідеміологічна ситуація в місті загострилася через велику кількість трупів, які розкладаються, та сміття, яке ніхто не вивозить.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі йому загрожують екологічна та епідемічна катастрофа.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-