Двоє мешканців Донеччини надсилали рф дані про вогневі позиції ЗСУ

Двоє мешканців Донеччини надсилали рф дані про вогневі позиції ЗСУ

Укрінформ
Прокуратура повідомила про підозру двом мешканцям Донецької області, які, за інформацією слідства, надсилали загарбникам дані про вогневі позиції українських військових.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генерального прокурора, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям м. Бахмута та м. Добропілля у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)", - уточнюється у повідомленні.

За даними слідства, жінка у березні, а чоловік - упродовж травня 2022 року добровільно співпрацювали з представниками зс і фсб рф.

Читайте також: Загарбники запускають фейки про «вогневі позиції нацбатальйонів в закладах освіти» на Донеччині

"Підозрювані через інтернет-застосунки неодноразово передавали окупантам інформацію про місця дислокації військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України на території міст Бахмут та Добропілля. Ці дані російські загарбники використовували під час ведення бойових дій проти українських захисників", - поінформували в Офісі генпрокурора.

Зазначається, що обох цих осіб було затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Кіберполіція за допомогою телеграм-ботів заблокувала понад три тисячі ворожих ресурсів

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині правоохоронці викрили місцеву жительку, яка передавала російському куратору інформацію про дислокацію ЗСУ, маршрути військової техніки та кількість особового складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-