На Житомирщині викрили зрадницю, яка передавала в росію інформацію про ЗСУ

На Житомирщині викрили зрадницю, яка передавала в росію інформацію про ЗСУ

Фото
Укрінформ
На Житомирщині правоохоронці викрили місцеву жительку, яка передавала ріосійському куратору інформацію про дислокацію ЗСУ, маршрути військової техніки та кількість особового складу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

«Слідством установлено, що особливо тяжкий злочин у період воєнного стану скоїла уродженка Херсонщини, 42-річна жителька одного із сіл Чуднівської територіальної громади. Підозрювана від початку квітня і дотепер виконувала вказівки рашистського куратора, задля чого неодноразово спеціально відвідувала навколишні населені пункти. Жінка старанно збирала інформацію про місце дислокації Збройних сил України, чисельність особового складу, маршрути пересування та кількість військової техніки, розташування блок-постів, їх GPS-координати тощо», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жінка передавала зібрану інформацію російському агенту по телефону через додатки соцмереж, які використовуються збройними силами рф для ведення війни проти України.

Правоохоронці задокументували щонайменше 10 фактів передачі підозрюваною зібраної інформації співробітнику збройних сил рф. Під час обшуку в неї вилучили мобільний телефон зі встановленими додатками, які використовувалися для зв’язку з російським куратором.

За інформацією прокуратури, місцевій жительці повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Читайте також: На Київщині судитимуть жителя села, який видав загарбникам командира і учасників загону самооборони

Як повідомляв Укрінформ, у Сумській області поліція викрила чоловіка, який, за інформацією слідства, підозрюється у колабораціонізмі. 68-річний чоловік підтримував агресивну політику рф.

Фото: Житомирська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-