Мешканці Маріуполя змушені боротися за гуманітарку

Мешканці Маріуполя змушені боротися за гуманітарку

Відео
Укрінформ
Мешканці Маріуполя через відсутність іншого джерела їжі змушені боротися за гуманітарку – зробити попередній запис, вистояти живу чергу під сонцем та сподіватися, що гуманітарки вистачить, бо її можуть отримати обмежена кількість людей на день.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Гуманітарне пекло. Маріупольці змушені реально боротися за гуманітарку через відсутності іншого джерела їжі. Спочатку ти записуєшся в чергу. Черга на два-три дні вперед. Але черга - не гарантія. В день «черги» маєш добігти в числі перших 300 щасливчиків вже в живу чергу. Потім тебе тримають на спекотному сонці, як тварину в загоні, без води і можливості її набрати», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що потім, якщо пощастило, людина отримує те, що дуже не гарної якості і без холодильників швидко зіпсується, бо енергопостачання у місті відсутнє.

«День-два і маєш бігти по колу пекла гуманітарки знов. Лють. Просто Лють», - додав Андрющенко. Він опублікував відео з місця події, де маріупольці ідуть та стоять у черзі за їжею.

Читайте також: Іржаві труби з пожежної машини: як росіяни «забезпечили» маріупольців водою

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Читайте також: У Маріуполі катастрофічно бракує лікарів – вмовляють повернутись до роботи пенсіонерів 80+

Маріуполь наразі на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-