Військовому рф, який захоплював заручників у Бучі, заочно повідомили про підозру

Військовому рф, який захоплював заручників у Бучі, заочно повідомили про підозру

Укрінформ
Правоохоронці заочно повідомили про підозру російському військовому, який захоплював заручників у лікарні Бучі Київської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс Генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що військовослужбовцю 656-го полку оперативного призначення - військової частини №6720 військ національної гвардії російської федерації заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, підбурюванні до вчинення державної зради (ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний брав участь в захопленні міста Буча. Разом з іншими російськими військовими на бойових машинах десанту та іншій військовій техніці він приїхав до адмінбудівлі Ірпінської центральної міської лікарні, розташованій у Бучі.

Читайте також: СБУ ліквідувала канал фінансування російської агентури на Київщині

За його наказом загарбники направили великокаліберні кулемети на будівлю медзакладу, аби залякати її працівників і пацієнтів.

"Разом з озброєними співслужбовцями він зайшов до приміщення, заблокував входи та виходи до будівлі. Захопивши у полон присутніх у закладі осіб та погрожуючи зброєю, підозрюваний примушував одного зі співробітників обійняти посаду міського голови окупованого міста Буча", - зазначили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня – на початку квітня українські сили оборони звільнили від російських загарбників Київщину, Чернігівщину, Сумщину. У визволених населених пунктах виявлено сотні закатованих росіянами мирних громадян та масові поховання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-