Херсонці пропонують футболки з принтом про рідне місто - кошти передадуть волонтерам

Херсонці пропонують футболки з принтом про рідне місто - кошти передадуть волонтерам

Укрінформ
Херсонці створили футболки з авторським принтом про рідне місто-герой, прибуток від продажу буде перераховано на допомогу містянам у захопленому російськими військовими Херсоні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила авторка принту, херсонка Олена Пімєнова, що нині перебуває на території, підконтрольній ЗСУ.

«Херсон – місто-герой. Але і героям потрібна допомога. Один із способів - придбати футболку з авторським принтом», - йдеться у повідомленні.

Цей принт вигадала Олена Пімєнова, а в електронному вигляді малюнок за її ескізом зробив Сергій Букач.

Як розповіла Пімєнова кореспонденту агентства, на футболці зображені символи, з якими у неї асоціюється Херсон: два якоря - морський та річковий порти, зображені у формі букви «х»; риба пузанок у формі букви «е», літера «р» - це весло (байдарки) і рятувальне коло, «с» - скибка херсонського кавуна, «о» - це сонце, «н» - це плавні з комишами.

«Ідея мені прийшла ще торік. Спочатку хотіла просто для себе зробити таку футболку. А потім було 24 лютого і життя змінилось. Коли я змогла виїхати, то одразу вирішила, що буду допомагати тим херсонцям, хто лишився в окупації. І вирішила, що можна цей малюнок використовувати для доброї справи», - зазначила авторка принту.

Вона сказала, що прибуток від продажу буде перерахований волонтерам, які, незважаючи ні на що, допомагають херсонцям продуктами і ліками.

Крім того, так додатково можна нагадати, що Херсон - це Україна, там живуть незламні люди, підкреслила містянка.

Читайте також: На Херсонщині знову з'явився український зв'язок та інтернет

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський удостоїв Херсон спеціального звання «Місто-герой».

На Херсонщині жителі регулярно проводили мирні акції протесту проти агресора. російські військові застосовували силу та зброю проти людей. Наразі ворог блокує «зелені коридори», евакуацію, викрадає мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-