Мер Маріуполя закликав усіх єднатися для порятунку заблокованих ворогом містян

Мер Маріуполя закликав усіх єднатися для порятунку заблокованих ворогом містян

Відео
Укрінформ
Маріупольський міський голова Вадим Бойченко закликав усіх єднатися для порятунку мешканців Маріуполя, які наразі заблоковані ворогом у цьому місті.

Про це він заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«У Маріуполі сьогодні 100 тисяч населення, які залишилися у заручниках російської федерації <…> З середини квітня місто зачинено, тобто там немає змоги виїхати з міста до підконтрольної частини нашої держави<…> Люди сидять біля своїх будівель і чекають, коли настане той час, коли відкриються стійкі «зелені коридори» і вони врятують свої життя. Вони чекають на це. Тому ми й наголошуємо, що треба нам єднатися навколо Маріуполя, навколо порятунку життя наших шановних українців, наших шановних маріупольців», - заявив Бойченко.

Він розповів, що у Маріуполі з 24 лютого російські війська вбили понад 22 тис. населення, і це вдвічі більше, ніж було вбито під час окупації міста фашистами у період Другої світової війни. Тоді загинуло близько 10 тис. маріупольців.

«Місцеве населення загиблих ховало біля своїх будівель, у дворах, у скверах, парках. Це створило мережу стихійних поховань. Це створило великі братські поховання. І сьогодні додається початок літа, підвищення температури. І сьогодні нестерпний сморід стоїть у Маріуполі…» - сказав мер.

Він зазначив, що мешканці, які залишаються у місті, «на жаль, відчувають цей сморід смерті, вони відчувають сьогодні непрацюючу каналізацію, вони відчувають сьогодні, на жаль, відсутність системи збору сміття».

За словами мера, головна проблема у місті – це відсутність води.

«Сьогодні наші лікарі кажуть, що ми стоїмо на порозі спалаху інфекційних захворювань. І що ця війна, ці інфекції – холера або дизентерія - можуть забрати тисячі життів наших шановних маріупольців», - підкреслив Бойченко.

Читайте також: Загарбники закривають Маріуполь і посилюють режим фільтрації

До порятунку жителів міста мер закликав долучитися й міжнародних партнерів - ООН і Комітет Червоного Хреста.

«Тому ми сьогодні гуртуємо увесь світ, наших шановних міжнародних партнерів – ООН, Червоний Хрест, що треба єднатися навколо порятунку життя місцевого населення, наших українців-маріупольців. Яких, підкреслюю, на жаль, звичайна терористична організація, російська федерація тримає в полоні <...> Сьогодні дуже важливо, щоб увесь світ знав, що таке росія. росія – це руйнування, це вбивства і це мародерства», - наголосив Бойченко.

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без енерго-, водо- та газопостачання. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-