Загарбники у Херсоні захопили паспортний сервіс

Загарбники у Херсоні захопили паспортний сервіс

Укрінформ
У Херсоні загарбники захопили приміщення, де був розташований паспортний сервіс, і намагаються організувати видачу жителям міста російських документів.

Про це повідомляє ДП «Документ», передає Укрінформ.

«Як нам стало відомо, окупаційна влада Херсона незаконно проникла у приміщення «Паспортного сервісу» та пропонує оформити містянам російське громадянство», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на вході до центру вже з'явилося відповідне оголошення з "годинами прийому".

У цьому зв'язку на держпідприємстві заявляють, що мережа центрів обслуговування громадян «Паспортний сервіс» до неправомірних діянь загарбників жодного стосунку не має, і закликають громадян не передавати персональні дані третім особам і сумнівним організаціям.

У ДП поінформували, що останній день прийому громадян у Херсоні був 24 лютого 2022 року. після чого доступ до систем був вимкнений, а готові для видачі біометричні закордонні паспорти та ID-картки громадян України переправили у безпечне місце.

Читайте також: Українцям на тимчасово захоплених територіях радять користуватися VPN-сервісами

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня президент росії путін підписав указ, згідно з яким росія надаватиме громадянство жителям тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей України за спрощеною процедурою.

У Херсонській облраді назвали це «паспортизацією під тортурами».

Читайте також: У Маріуполі загарбники терміново облаштовують пункти прийому документів на російський паспорт

На Херсонщині загарбники блокують гуманітарні коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

30 травня у Херсонській області зник інтернет і мобільний зв'язок від українських операторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-