Загарбники у Маріуполі піаряться на роздачі ліків

Загарбники у Маріуполі піаряться на роздачі ліків

Укрінформ
В захопленому Маріуполі загарбники відкрили чотири аптеки, але ліки для майже 150 тисяч мешканців міста залишаються недоступними.

Про це повідомив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«В Маріуполі відкрито 4 аптеки, комерційний інтерес яких веде напряму до окупаційного керівництва області. Через відсутність грошей та можливості проведення безготівкових рахунків ліки залишаються недоступними в Маріуполі», - написав Андрющенко.

Окрім того, зазначив він, попри анонсовані та наче працюючі чотири лікарні, можливість отримати кваліфіковану консультацію маріупольцям недоступна. За день всі лікарні міста всього приймають до 50 пацієнтів, що в перерахунку на 150 тисяч населення «просто нічого».

Читайте також: У Маріуполі загарбники примушують людей виселятися з будинків

«Тому окупанти влаштовують піар-акції по роздачі ліків. Насипом та без лікарьских рекомендацій. Просто на запит людей. Такі «роздачі» централізовано під окупаційні районні адміністрації, тому що безпосередньо самопроголошена влада вже намагається максимально уникнути складних питань «чому і коли», - розказав радник міського голови.

Він підкреслив, що самолікування в умовах Маріуполя – це наразі черговий виклик життю та здоров’ю українців.

«Кожен інфраструктурний або гуманітарний експеримент обертається більшою загрозою в стані гуманітарної катастрофи», - наголосив Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване обстрілами російських загарбників.

Читайте також: У Маріуполі загарбники звозять на ринок автомобілі, щоб «націоналізувати»

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються майже 150 тисяч жителів.

Під час евакуації з Маріуполя російські загарбники, проводячи так звану фільтрацію, почали допитувати дітей. Тих маріупольців, які не проходять фільтрацію, доправляють у колонію в Оленівці на Донеччині або у в’язницю «Ізоляція» в Донецьк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-