Загарбники обшукали приміщення Червоного Хреста у Маріуполі

Загарбники обшукали приміщення Червоного Хреста у Маріуполі

Укрінформ
У Маріуполі загарбники обшукали приміщення Червоного Хреста у Маріуполі, а їхня пропаганда поширює інформацію про «злочини».

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Вчора на каналах сателітів росії у так званій «днр» масово пішла інформація про «злочини Червоного Хреста». Формальною підставою було використано обшук та огляд приміщення Червоного Хреста у Маріуполі... Того самого, що було знищено російською авіабомбою", - зазначив радник міського голови.

Він зауважив, що, за твердженням загарбників, у приміщенні начебто знайшли понад тисячу медичних карт дітей "з поміченими здоровими органами", інструкцію про поводження зі зброєю для дітей та звіти про закупівлю інкубаторів для лабораторій, які призначено для вирощування біологічних мікроорганізмів.

Читайте також: росіяни вкрали з Маріуполя сім вцілілих тролейбусів і відправили їх у Донецьк

"Пропаганда робить висновок, що Червоний Хрест був організацію, яка прикривала полк "Азов" у вирощуванні бойових націоналістів з дитинства, планувала запустити процес масової трансплантації органів дітей на продаж та звісно – біолабораторії", - пише Андрющенко.

Водночас він нагадав, що Червоний Хрест є активним посередником гуманітарних місій, пов'язаних з Маріуполем, зокрема з Азовсталлю. На його думку, тепер варто чекати арештів працівників Червоного Хреста, нових «доказів» і всього того, що "було з ОБСЄ".

Читайте також: У Маріуполі загарбники підготували до відправлення в рф судна з рулонною сталлю

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спровокувала у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників, загинули щонайменше 22 тисячі людей. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Місто на порозі екологічної та інфекційної катастрофи.

Нині у захопленому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-