На Донеччині через бойові дії стався витік аміаку - у зоні ураження шість населених пунктів

На Донеччині через бойові дії стався витік аміаку - у зоні ураження шість населених пунктів

Укрінформ
У Бахмутському районі Донецької області внаслідок дій російського агресора пошкоджено герметичність гілки аміакопроводу Тольятті – Одеса.

Про це у Телеграмі повідомив очільник Донецької військової обласної адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«Витік аміаку! У Бахмутському районі внаслідок бойових дій пошкоджено герметичність гілки аміакопроводу Тольятті – Одеса… Місцева влада оповістила населення про необхідні заходи безпеки», - написав посадовець.

Читайте також: Екологи оцінили у понад 200 мільйонів збитки від обстрілів нафтобаз на Житомирщині і Рівненщині

За його словами, ця гілка не використовується з 2014 року, засувки закриті, але аміак витікає самоплином. Хмара рухається над ґрунтом від села Травневе у бік Бахмута.

"Рятувальники провели обстеження – на відтинку трубопроводу 7,5 км знаходиться орієнтовно 250 тонн аміаку. Витік – незначний. Радіус можливого ураження хмарою аміаку становить близько 4 км", - повідомив Кириленко.

Читайте також: Через бомбардування росіянами Азовсталі є загроза повного вимирання Азовського моря

За його словами, до ліквідації наслідків аварії залучено 45 фахівців та 9 автоцистерн. У зоні ураження – Кодема, Гладосове, Семигір’я, Дача, Миколаївка Друга і Доломітне. Загрози для Бахмута немає.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-