На Закарпатті зникли черги на АЗС - голова ОВА

На Закарпатті зникли черги на АЗС - голова ОВА

Укрінформ
Закарпаття стало єдиним регіоном України, де зникли черги на АЗС - частка місцевих підприємців, що завозять пальне з Європи, на ринку регіону зросла приблизно на 40% і продовжує зростати.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

"Закарпаття стало єдиним регіоном України, де зникли черги на АЗС. Частка закарпатських підприємців на ринку регіону зросла приблизно з 5% на 40% і тримає динаміку на збільшення. Кількість вантажівок, які забезпечують імпорт палива, за три тижні збільшилася з 23 до 43 одиниць" - повідомив Микита.

Він розповів, що місцевий бізнес нарощує свої потужності, точки роздрібної та оптової торгівлі, збільшує кількість робочих місць та податки до бюджетів.

Читайте також: Україна адаптується до нових реалій постачання нафтопродуктів - Герус

Це, за словами голови Закарпатської ОВА, гарантує безпеку паливного сектору області, що безпосередньо впливає на економіку краю та суспільно-політичну ситуацію.

Така ситуація, що вигідно вирізняє регіон на тлі інших, де є значний дефіцит пального та великі черги на АЗС, склалася завдяки вчасній розробці протоколів реагування на кризові ситуації.

"Одним із них був протокол щодо збільшення частки постачання палива на Закарпаття локальними компаніями, які займаються імпортом нафтопродуктів із сусідніх країн ЄС та мають чинні контракти. Ми забезпечили швидку логістику, проходження кордону та розмитнення, підтримали підприємців на стадії укладання нових та розширення наявних контрактів," - зазначив Микита.

Читайте також: В Україні почали перевірки АЗС через ціни на пальне

Як пояснив голова ОВА, до цього процесу залучили дипломатів, з якими в режимі 24/7 розв'язували логістичні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-