На Чернігівщині відновив роботу млин, який не працював 10 років

На Чернігівщині відновив роботу млин, який не працював 10 років

Фото
Укрінформ
Під час воєнних дій у Ніжині на Чернігівщині вирішили відновити роботу млина місцевого комбінату хлібопродуктів, який не працював 10 років.

Про це повідомляє Ніжинська міська рада в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Міською владою було вирішено питання із запуском млина на базі державного підприємства «Ніжинський комбінат хлібопродуктів», який не працював майже 10 років. В найкоротші терміни були проведені ремонтні роботи. В співпраці міської влади, державного підприємства, комунальних установ та закладів і небайдужих ніжинців вдалося запустити млин і уже 19 березня хлібзавод отримав першу партію житнього борошна", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вже за 5 днів вдалося досягти результату і відправити першу партію борошна на експертизу.

Із початком повномасштабного наступу росії на Україну у Ніжині, спостерігався дефіцит продуктів. Міська влада шукала шляхи підвозу продуктів у супермаркети, щоби не допустити продовольчої кризи. На початку березня постало питання забезпечення міста та району хлібом. Вже тоді стало зрозуміло, що сировина закінчується, а завезти її з Кролевця та Охтирки немає можливості.

Поки через активні бойові дії не відновили логістику з постачальниками борошна, понад 50 тонн житнього борошна було змелено для потреб ніжинців. Завдяки цьому у скрутні часи Ніжин та район були забезпечені хлібом.

Міський голова Ніжина Олександр Кодола відзначив, що і сьогодні підприємство не припиняє роботу і далі працює для безперебійного забезпечення містян.

Як повідомляв Укрінформ, понад місяць частина Чернігівської області перебувала під контролем російських військових. На початку квітня область повністю звільнили від загарбників.

Фото: Фейсбук Ніжинської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-