У Львові вшанували пам’ять загиблих у боротьбі за незалежність України

У Львові вшанували пам’ять загиблих у боротьбі за незалежність України

Фото
Укрінформ
Напередодні Дня героїв львів'яни на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять загиблих у боротьбі за свободу та незалежність України.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що пам’ять загиблих вшанували покладанням квітів до могил військових на Марсовому полі та на полях № 67 і № 76 Личаківського кладовища у Львові. У заході взяли участь керівництво обласної та міської рад, представники духовенства та громадськості, керівники військових та силових структур, родини учасників російсько-української війни та родини героїв Небесної сотні.

«Сьогодні маємо нових героїв, які своїм прикладом показують, як варто любити рідну землю і тримають оборону, які воюють за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності. Запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас є незламність наших Збройних сил. Ми обов’язково переможемо у цій жорстокій війні, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє», - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

День Героїв: на Львівщині вшанували пам’ять загиблих у боротьбі за незалежність України / Фото: loda.gov.ua

Читайте також: Українці вшанували пам'ять загиблих у концтаборі «Маутгаузен»

Учасники заходу також долучилися до спільної поминальної молитви.

День героїв в Україні відзначається 23 травня. Його встановлено на честь українських вояків — борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН, УПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-