У Запорізькій міськраді «транспортний бойкот» розцінили як саботаж

У Запорізькій міськраді «транспортний бойкот» розцінили як саботаж

Укрінформ
У Запоріжжі, де сьогодні вранці на рейси відмовились виходити понад півсотні водіїв маршруток, згодом поновилося обслуговування цих маршрутів. Міська влада розцінює дії перевізників як саботаж.

Про це у Телеграмі написав в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв, передає Укрінформ.

"Сьогодні частина транспортних засобів міських приватних підприємств-перевізників не виїхала на роботу. Через цей саботаж зранку призупинилося обслуговування наступних маршрутів: 1, 11, 80, 81, 5 та 5А, 9, 20, 85, 37 та 46. Загалом на роботу не виїхали 58 маршруток. Після того, як нам стало відомо про цю ситуацію, через деякий час обслуговування вищеназваних маршрутів було відновлене", - написав він.

На переконання Куртєва, це була "зрежисована акція". За його словами, відомо, що ще два підприємства-перевізники напередодні отримували погрози, а невідомі особи намагалися заблокувати їхню роботу.

Читайте також: Запоріжжя базарує: ціни "накручують" хабарі на ворожих блокпостах і дороговизна пального

Управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку вже отримало доручення підготувати документи на розірвання контрактів з низкою фірм-перевізників.

За словами керівника міста, у міськраді розуміють, що складна ситуація з пальним може призвести до ще більшого зменшення кількості маршруток у Запоріжжі. Щоб цього не допустити, провели розрахунки щодо розробки нових тарифів на проїзд та передали їх на узгодження до військової адміністрації. При цьому тролейбуси та трамваї, як і раніше, працюватимуть безкоштовно.

Куртєв також заявив: "Якщо хтось із перевізників захоче повторити сьогоднішню ранкову історію і спробує ще раз паралізувати життя у Запоріжжі і не дасть людям доїхати до роботи, то ми ... просто залучимо військкомат і передамо транспортні засоби таких перевізників на потреби наших воїнів. В армії вони точно принесуть більше користі, ніж якщо будуть стояти на простої під час самовільного страйку водіїв".

Він також зазначив, що водії Електротрансу отримали зарплати. А відучора розпочалися соціальні виплати у тих районах міста, де вони раніше затримувалися.

Як повідомлялося, вранці 20 травня у Запоріжжі через зростання цін на пальне відмовились виходити на рейси більшість водіїв маршруток. На зупинках утворилися величезні черги, люди йшли на роботу пішки.

Читайте також: Польща надасть Україні 25 тисяч тонн бензину

Кілька тижнів тому водії на деяких міських маршрутах самостійно встановили нові ціни - 10 гривень (замість 8 гривень), але після того, як у міськраді заявили, що не погоджували таких змін, скасували подорожчання.

В Україні призупинили державне регулювання цін на пальне, щоб уникнути дефіциту в умовах війни. При цьому гранична межа цін на бензин становитиме 52 грн/літр, дизпальне – 58 грн/л.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-