На Рівненщині почали випікати хліб із борошна, закупленого продовольчою програмою ООН

На Рівненщині почали випікати хліб із борошна, закупленого продовольчою програмою ООН

Фото
Укрінформ
Хліб із борошна, яке отримала Рівненська область в рамках Всесвітньої продовольчої програми (World Food Programme) при ООН, почали випікати у Рокитнівській благодійній пекарні.

Про це, передає Укрінформ, повідомляє у Фейсбуці Рівненська ОДА.

«Вже сьогодні запашні паляниці можуть отримати переселенці, які тимчасово оселилися у територіальній громаді. Відтепер значна кількість людей зможе отримати таку безкоштовну допомогу. Печуть хліб дві благодійні пекарні «Хліб від Єви» та «Паляниця», що у селі Рокитне. Вони від початку війни забезпечують хлібобулочними виробами військових та переселенців», - розповів голова Рокитнівської громади Григорій Таргонський.

Хлібобулочну продукцію вже роздають і малозабезпеченим людям, пенсіонерам, домогосподарствам з дітьми, з людьми з інвалідністю, багатодітним сім’ям.

Як повідомляв Укрінформ, благодійники зі Всесвітньої продовольчої програми ООН (World Food Programme) закупили для Рівненської області понад тисячу тонн борошна та гороху.

1200 тонн борошна розділили збалансовано між чотирма районами і містом Рівне. Його направили для переселенців та в соціальні заклади області. Крім того, в обласний центр, де найбільше внутрішньо переміщених осіб, доставили ще 400 тонн гороху. Також у планах згаданої програми і – грошова підтримка внутрішньо переміщених осіб, що проживають у Рівненській області.

Раніше агентство повідомляло, що минулого місяця між обласною військовою адміністрацією та представниками Всесвітньої продовольчої програми (WFP) було досягнуто домовленостей про надання допомоги для потреб військових і переселенців. WFP погодилась закуповувати продукти у місцевих виробників і передавати як гуманітарну допомогу.

Читайте також: ЮНІСЕФ допоможе Україні у забезпеченні регіонів питною водою

Всесвітня продовольча програма (World Food Programme) – це організація ООН, яка надає продовольчу допомогу у вигляді грошових переказів, ваучерів або продуктів харчування внутрішньо переміщеним особам та уразливим категоріям українців.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Фото: Рівненська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-