Депутата Охтирської райради затримали за підозрою в держзраді

Депутата Охтирської райради затримали за підозрою в держзраді

Фото
Укрінформ
На Сумщині правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді депутатові Охтирської районної ради

Про це у Телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора, передає Укрінформ.

«​Керівник Сумської обласної прокуратури здійснив повідомлення про підозру депутату Охтирської районної ради ХІІІ скликання від політичної партії «Наш край» у державній зраді та розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території України (ч. 2 ст. 111 та ч. 2 ст. 110 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, депутат мав проросійську позицію і під час захоплення Тростянецької громади став співпрацювати з військовослужбовцями рф. Зокрема, він забезпечував їх продуктами, надавав інформацію про оптимальні шляхи пересування територією, супроводжував - як на власному автотранспорті, так і на їхній військовій техніці.

Крім того, спекулюючи на життєвих потребах людей, депутат закликав місцеве населення до «перемовин» із загарбниками. У соцмережах він поширював матеріали із закликами до зміни меж території України.

Читайте також: Жителя Ізюма, якого призначили загарбники «головою адміністрації», підозрюють у держзраді

Підозрюваного затримали, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомлялося, маріупольцю, який передав росіянам інформацію щодо розташування підземних тунелів на території металургійного комбінату «Азовсталь», заочно повідомили про підозру в держзраді.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-