На Харківщині загарбники при відступі заміновують будинки, школи, дитсадки та поля

На Харківщині загарбники при відступі заміновують будинки, школи, дитсадки та поля

Укрінформ
На Харківщині ворог не відмовився від планів захопити регіон і відступаючи, заміновує будинки, школи, дитсадки та поля. 

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної військової адміністрації з посиланням на слова голови ОВА Олега Синєгубова, передає Укрінформ.

«Ворог заміновує житлові будинки, школи, дитячі садочки, просто узбіччя доріг чи поля. Олег Синєгубов відзначив, що ворог й надалі не відмовився від планів захоплення Харкова та області, але наші військові мають чітке розуміння, як діяти в разі ускладнення ситуації», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: 72 дні окупації: знищили все, а «Дєнь побєди» лунав годинами

В ОВА зазначають, що окупанти вчиняли терор щодо місцевого населення у захоплених селах Харківщини, зокрема це зафіксовано в селі Циркуни, яке звільнили 7 травня.

«Люди практично півтора місяця сиділи у підвалах без виходу, з’являлися на вулицю тільки щоб знайти їжу, воду чи попросити допомоги – багато хто з них мав поранення від обстрілів. При цьому окупанти або робили попереджувальні постріли, або одразу стріляли на ураження. Місцеві жителі зустрічали наших визволителів із радістю та вдячністю», - сказав Синєгубов.

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня поліція повідомила, що на виїзді з Харкова в напрямку Циркунів виявлено тіла трьох українців, які були розстріляні росіянами.

Читайте також: російський супертанк «Прорыв» підбили на Харківщині з гранатомета «Карл Густав» - журналіст

8 травня під час проведення розмінування під мостом в с. Циркуни було виявлено тіла двох цивільних жінок, які підірвалися на розтяжці.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-