російські загарбники завозять у Херсон акторів для масовки на акцію до 9 травня

російські загарбники завозять у Херсон акторів для масовки на акцію до 9 травня

Укрінформ
росіяни для масовки на акцію у Херсоні з відзначення 9 травня завозять акторів з тимчасово окупованого Сімферополя і так званої "ДНР".

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 9 травня.

На Херсонщині військові рф та місцеві колаборанти активно готувались до відзначення 9 травня. У всіх великих містах вони розвісили бігборди та сіті-лайти з радянською символікою і закликом долучитися до ходи "Безсмертного полку". У Херсоні на площі Свободи загарбники встановили сцену і фотографії радянських часів.

Читайте також: Шеф-кухар Євген Клопотенко підтримав Херсонщину

У Миколаївській області вночі постійно оголошувалися повітряні тревоги. За попередньою інформацією, вчора вдень ворог обстріляв Широківську та Снігурівську громади. Жертв і постраждалих немає. Пошкоджень теж немає. Переважно обстріли були за межами населених пунктів. Під ранок росіяни обстріляли с. Шевченкове, горить трава, працюють відповідні служби.

В Одеській області 8 травня було кілька ворожих ракетних атак, переважно із залученням авіації. Шість ракет знищили сили ППО. Внслідок влучання ракет в Арцизькій громаді пошкоджено електропідстанцію ​та газогін, зруйновано кілька приватних будинків та пошкоджено зони відпочинку в Одесі. Є постраждалі. Детальна інформація уточнюється.

У Харкові вчора вдень російські війська декілька разів обстріляли із РСЗВ околиці, постраждалих немає. У Харківському районі дві людини отримали поранення, одна загинула. Упродовж доби активні обстріли тривали у Богодухові та районі: четверо людей поранені, троє загинули. Ввечері 8 травня ворог обстрілював Лозівський, Золочівській райони, двоє людей поранені. Тривають бої на Ізюмському напрямку.

Читайте також: Звільнення Циркунів на Харківщині: влада фіксує злочини рф та проводить розмінування

У Луганській області внаслідок потужних обстрілів Сєвєродонецька, Лисичанська, села Шипілове пошкоджено 5 об’єктів: житлові будинки, господарчі споруди, зруйновано молитовний будинок у Шипіловому. Загинули троє людей, зокрема двоє волонтерів із Закарпаття. Поранені три людини. Вночі агресор обстрілював Лисичанськ. Деталі та наслідки з’ясовуються.

На Донеччині вночі росіяни вели обстріли Новомихайлівки, Авдіївки, Мар'їнки, населених пунктів Очеретинської територіальної громади. Є інформація про одного пораненого цивільного у Новомихайлівці. Складна ситуація у Лиманській та Святогірській тергромадах. Вчора вдалося врятувати 173 людини з Маріуполя та передмість.

На Сумщині ніч пройшла тихо. Вчора близько 18:00 під час авіаудару ворог розбив найбільше і найстаріше єврейське кладовище (територія Глухівської громади).

На Дніпропетровщині пізно ввечері війська рф обстріляли Зеленодольську громаду. Кілька вулиць в одному із сіл залишилися без світла. Люди не постраждали. Деталі уточнюються.

На Чернігівщині ніч минула тихо, проте 8 травня близько 17:00 росіяни обстріляли із міномета околиці сіл Городнянської громади неподалік державного кордону. Попередньо, жертв немає.

Читайте також: З росії «Градами» та мінометами обстріляли прикордонні території на Сумщині й Чернігівщині

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Запорізькій, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Київській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-