На Запоріжжі загарбники тероризують людей, забирають землю і змушують платити їм «податки»

На Запоріжжі загарбники тероризують людей, забирають землю і змушують платити їм «податки»

Укрінформ
Окупанти проводять на територіях окупованої частини Запорізької області політику терору із застосуванням фільтраційних заходів.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила у в Телеграмі.

«Агресор впроваджує політику терору на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Окупанти проводять фільтраційні заходи щодо місцевих мешканців, перешкоджають евакуації у безпечні регіони України та грабують аграрні підприємства», - йдеться в повідомленні.

Зокрема у селищі Чернігівка окупанти хочуть відібрати у людей землю. Змушують до 8 травня заповнити форму, в якій вказано скільки землі має власник, скільки - в оренді. Лише після цього нададуть ліцензію на обробку землі. В іншому випадку комендант відбере всю землю, яка не вказана у паперах окупантах.

Читайте також: Загарбники планують повернути Херсонщині герб часів російської імперії

За даними Денісової, у Михайлівці окупанти вводять свою тимчасову податкову систему для підприємців. Ті, хто хочуть і надалі працювати в громаді, мають пройти нову реєстрацію за правилами загарбників. Також росіяни запевняють, що витребували лише «військовий податок», а всі нові податки підприємці платитимуть лише в громаду.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини наголошує на тому, що терор та жорстоке поводження з мирними жителями на окупованих територіях - військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Читайте також: На захоплених територіях Луганщини загарбники почали блокувати українські сайти і соцмережі

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби Сили оборони Запорізького краю, завдяки своїй злагодженій та точній роботі, ліквідували 142 одиниці особового складу ворога. Ще 183 одиниці було поранено. Окрім того, українські бійці знищили чотири танки, три «Гради», дві артилерійські установки, один міномет, 14 бойових броньованих машин, два безпілотники та 23 одиниці автомобільної техніки.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-