Танкісту

Танкісту "днр" оголосили підозру в обстрілі житлових будинків у Маріуполі

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру танкісту "днр", який обстрілював житлові будинки в Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Згідно з даними ОГП, за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України оголошена підозра в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що уродженець Донецька протягом березня - квітня як навідник-оператор танка в складі незаконного збройного формування "9-го окремого полку морської піхоти військової частини 08819 1 АК НМ днр" брав участь у повномасштабному вторгненні росії в Україну.

На виконання злочинних наказів військового керівництва ворожої армії підозрюваний здійснював постріли з танка по багатоповерхових будинках Лівобережного району Маріуполя, руйнуючи та знищуючи майно мирного населення.

24 квітня під час виконання бойового завдання фігуранта затримали військовослужбовці Збройних сил України.

Читайте також: У Чернігові затримали підозрювану у шпигунстві росіянку

Зазначається, що вчинені підозрюваним злочинні дії порушують статті Додаткового протоколу до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

На час слідства особа буде утримуватися в одній з установ виконання покарань, визначених як місце тримання військовополонених.

Як повідомляв Укрінформ, російському військовослужбовцю заочно повідомили про підозру у катуванні людей в Ірпені Київської області.

Читайте також: Про підозру повідомили чоловіку, який «зливав» агентам рф дислокацію бійців Нацгвардії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-