В Ірпені виявили вже 290 тіл мирних жителів

В Ірпені виявили вже 290 тіл мирних жителів

Укрінформ
В Ірпені Київської області, звільненому від російської армії, виявлено 290 тіл мирних жителів, ідентифіковано 185 осіб.

Як передає Укрінформ, про це міський голова Ірпеня Олександр Маркушин повідомив у Фейсбуці.

“Після звільнення Ірпеня від російських окупантів у місті було виявлено 290 тіл мирних мешканців. З них 161 чоловік, 73 жінки, 1 дитина та 53 людських останків. Впізнано поки лише 185 тіл. Причиною їх смерті є осколкові і вогнепальні поранення”, - наголосив мер.

У п'яти загиблих - черепно-мозкові травми і навіть вплив голоду. Також отримано інформацію щодо семи розстрілів мирних громадян та місць їхнього захоронення. П’ятеро жителів міста були розстріляні у дворі багатоповерхівки на вулиці Білокур та у приміщенні дитячого центру розвитку.

Читайте також: В Ірпені знешкодили надпотужну авіабомбу

Правоохоронці оглянули в Ірпені 17 тис. 535 об'єктів. Встановлено, що 885 будівель зруйновано повністю, 2 тис. 738 – частково, 8 тис. 651 пошкоджено поверхнево. Також встановлено шість місць розташування ворожих позицій.

Як зазначив Маркушин, цю інформацію сьогодні під час брифінгу в Ірпені повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Читайте також: На відновлення інфраструктури Ірпінської громади потрібен $1 мільярд

Як повідомляв Укрінформ, російському військовослужбовцю заочно повідомили про підозру у катуванні людей в Ірпені Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-