На Житомирщині через російську агресію в заповіднику не можуть своєчасно реагувати на пожежі

На Житомирщині через російську агресію в заповіднику не можуть своєчасно реагувати на пожежі

Укрінформ
Працівники природного заповідника «Древлянський» на півночі Житомирщини не можуть своєчасно реагувати на лісові пожежі через замінування території та зруйновані мости внаслідок російської агресії.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в заповіднику.

«Внаслідок віроломного нападу росії на Україну значна частина площі нашого заповідника опинилася в радіусі інтенсивних бойових дій. Як відомо, весняна пора є традиційним часом початку лісових пожеж, які за нових обставин стали значно небезпечнішими. Наразі древлянська земля містить у собі сотні якщо не тисячі нездетонованих боєприпасів, і це без урахування підступного мінування території ворогом. Як наслідок, це може нести в собі остаточну загибель неповторних представників місцевого тваринного і рослинного світу», - зазначили в заповіднику.

Окрім того, ситуацію ускладнюють зруйновані російськими військами мости та під’їзні шляхи в заповіднику, що змушує його працівників здійснювати вимушені об’їзди.

Читайте також: На Житомирщині російська ракета пошкодила 120-річну церкву

Наразі заповідник «Древлянський» шукає автомобілі підвищеної прохідності, аби в пожежонебезпечний період була змога підвозити працівників до місць загорання. Транспортні засоби просять надати у тимчасове користування.

Природний заповідник «Древлянський» розташованих в межах Народицької територіальної громади, що є однією з найбільш постраждалих в області внаслідок російського вторгнення. Його територія охоплює значні площі лісів, забруднених радіонуклідами. Заповідник створений з метою збереження унікальних лісових і водно-болотних природних комплексів Українського Полісся, охорони реліктових та ендемічних рослин і тварин та відтворення і збагачення природних лісів регіону.

Як повідомляв Укрінформ, у Народицькій територіальній, де військові рф підірвали міст через річку Уж, працівники природного заповідника «Древлянський» щодня перевозять людей човном.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-