Дві тисячі маріупольців чекають біля Бердянська на евакуацію до Запоріжжя – не пускають війська рф

Дві тисячі маріупольців чекають біля Бердянська на евакуацію до Запоріжжя – не пускають війська рф

Укрінформ
Ще дві тисячі маріупольців чекають сьогодні, 3 травня, на евакуацію до Запоріжжя на Луначарському кільці біля Бердянська, проте російські війська не дають такої змоги.

Про це в ефірі телемарафону UAразом повідомив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми чекали сьогодні, що на Луначарському кільці біля Бердянська відбудеться евакуація. Там сьогодні мешканці чекають – дві тисячі місцевого населення Маріуполя, які виїхали, добралися до Бердянська, вони вже два тижні чекають на цю евакуацію, і ми оголосили початок цієї евакуації. Але ворожі російські війська руйнують наші плани і не дають такої змоги, щоб наші українці, наші маріупольці добралися до міста Запоріжжя», - сказав Бойченко.

Читайте також: З Енергодара відкрили гуманітарний коридор

Як повідомляв Укрінформ, у межах спеціальної операції 1 травня вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб. Люди мали приїхати у Запоріжжя зранку 2 травня, але міста так і не дісталися.

На 3 травня погоджено евакуацію мирного населення за підтримки ООН та Червоного Хреста від Луначарського кільця біля Бердянська.

Читайте також: Зеленський запевнив, що операція з евакуації людей із Маріуполя триває

30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

На території меткомбінату «Азовсталь» перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

 Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-