Мер Чернігова розповів, коли у місті знову запустять громадський транспорт

Мер Чернігова розповів, коли у місті знову запустять громадський транспорт

Фото, відео
Укрінформ
Автобуси та тролейбуси в Чернігові запрацюють у другій половині травня, бо міська рада ще не домовилася щодо ціни та компенсацій із перевізниками. 

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

"Зараз у місті лишилося 65 автобусів, які можуть розпочати роботу. До війни маршрути обслуговували 230 автобусів. Випускати на лінію наявні машини не готові з кількох причин. Перша – перевізники наперед просять близько 7 мільйонів гривень з міського бюджету на ремонт техніки, заправку та інше, а грошей у міському бюджеті немає. Тому ми не будемо поспішати із запуском транспорту. Запрацюємо десь у другій-третій декаді травня - прокоментував ситуацію міський голова Владислав Атрошенко.

За словами очільника міста, це втрачений рік для Чернігова - у місті бракує водіїв та пального, при цьому ціни на нього значно підвищились. За таких умов вартість квитка має зрости з 8 до 10-12 гривень.

Читайте також: Три із п'яти пошкоджених лікарень у Чернігові не відновити - ОВА

"По-розумному, зараз хоча б квартал або два, а краще до кінця року, зробити це безкоштовним – транспорт. Ми не можемо цього зробити та платити за кілометр так, як ми закладали у програму, коли будуть нові автобуси", - сказав міський голова.

За словами Атрошенка, міська рада не хоче поспішати у вирішенні питання із запуском громадського транспорту в місті. Нині тривають консультації з перевізниками.

Понад два місяці Чернігів та частина Чернігівської області були окуповані росіянами. Вони обстрілювали й бомбардували міста, які не змогли захопити.

Читайте також: У звільнені від загарбників громади на Чернігівщині привезли термінали інтернету Starlink

З 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Фото: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-